Socialt ansvar

Siden Øens blev etableret i 1991, har social ansvarlighed været en naturlig del af vores firmakultur. Dette blev firmaet hædret for i 2012, med CSR People Prize 2012/+100. Vi fik tildelt prisen for vores store arbejde med indslusning af socialt udsatte unge, og er utrolig stolte over at have modtaget denne pris.
I 2017 blev vi igen beæret over at modtage endnu en pris for vores sociale ansvarlighed - nemlig Københavns Erhvervspris 2017. Vi er utrolig stolte over at have modtaget disse priser, og at det er lykkedes os at bevare og udvikle den gode firmakultur.

Sådan tager vi ansvar
Øens har altid støttet op om svaret på fremtiden – de unge og deres uddannelse. Vi har derfor altid taget så stor en andel af praktikanter og lærlinge som vi har haft kapacitet til, og kan den dag i dag være stolte over, at vi med tiden har uddannet over 120 lærlinge.
I 2009 udvidede vi dette tiltag ved at etablere en afdeling, med netop det formål, at håndtere, beskæftige og hjælpe udsatte unge. Disse praktikanter får vi gennem de omkringliggende kommuner, som et led i praktikanternes udvikling på arbejdsmarkedet, og ofte det, at de har brug for at genvinde tilliden til arbejdsmarkedet og deres kunnen. Hvis interessen og muligheden er der, vil deres praktikperiode altid være med henblik på fastansættelse eller uddannelse. I 2012 uddannede vi fem mentorer, som tager sig af vores praktikanter. På den måde, sikrer vi en kompetent og udviklingsrig praktikperiode for dem.
Dette lå blandt andet også til grund for vurderingen ved CSR People Prize 2012. Klik her for at se Jan Elving på København Kommunes hjemmeside, hvor han fortæller om fordelene ved at ansætte praktikanter.

Klik her for at læse mere i vores brochure om hvordan vi tager socialt ansvar.

Det går vores sponsorbudget til
Kræft er desværre en sygdom som de fleste har oplevet tæt på, og derfor går vores primære sponsorbudget til kampen mod kræften.

Familier med kræftramte børn (FMKB) er den forening, som i en årrække har modtaget størstedelen af vores sponsorbudget. Dette har vi de sidste mange år gjort ved, at sponsorere billetter til den årlige Charity forestilling i Cirkus Arena, som netop har til formål at støtte FMKB. Vi er glade for at vi har haft lov til at være en del af dette.
Andre kræftorganisationer der dagligt arbejder hårdt på at finde de rette behandlingsmetoder, samt Knæk Cancer, har også vores støtte.

Derudover støtter vi lokale unge sportsudøvere såsom fodbold- og håndboldklubber, cykelryttere, svømmere og meget mere. Dette gør vi gerne, når vi har mulighed for det. Blandt andet er vi en del af Fremad A's vennegruppe på deres sponsorliste, og her fortæller Jan Elving om Øens Murerfirmas baggrund for at tage socialt ansvar.

Vil du kontakte os vedrørende sponsorater, er du velkommen til at sende en forespørgsel på post@oens.dk.

CABI CSR