Socialt ansvar

Social ansvarlighed har altid været en naturlig del af vores firmakultur og profil i Øens. At have lærlinge har eksempelvis været en selvfølge fra firmaets spæde start. Den dag i dag, har vi udlært knap 130 dygtige svende. Derudover har vi altid gjort en indsats for at gøre plads og tid til praktikanter.

Sådan tager vi ansvar i samarbejde med kommunerne
I hele Øens’ levetid, har vi modtaget praktikanter. I 2009 udvidede vi konceptet med de omkringliggende kommuner, hvor vi spiller en væsentlig rolle i praktikanternes udvikling på arbejdsmarkedet. De praktikanter vi modtager, har ofte et behov for at genvinde tilliden til arbejdsmarkedet og deres kunnen.

Vi etablerede derfor en særlig afdeling og fik en ansvarlig for området, med netop det formål, at håndtere, beskæftige og hjælpe udsatte borgere bedst muligt. For at sikre, at vores praktikanter føler sig trygge og at vi har de rette værktøjer til at håndtere deres behov, mentorudannede vi fem medarbejdere i 2012 på tværs af funktionærer og timelønnede. Hvis interessen og muligheden er der, vil deres praktikperiode altid være med henblik på fastansættelse eller uddannelse. Vi har siden tiltaget i 2009, modtaget gennemsnitligt 35 praktikanter årligt, som en del af deres jobprøvningsforløb hos de respektive kommuner.

I 2012 modtog vi CSR People Prize/+100, for blandt andet vores arbejde med kommunerne og praktikforløbene. Igen i 2017 blev vi hædret for vores arbejde med social ansvarlighed, og modtog derfor Københavns Erhvervspris, hvilket vi er utrolig stolte over.

Virksomhedsforum For Socialt Ansvar Cabi, har udarbejdet en beregner der hedder densocialeberegner.dk. Som samfundsansvarlig virksomhed, kan vi se beregningerne på hvor stor estimeret gevinst Øens bidrager med til samfundet årligt.

Det går vores sponsorbudget til
Kræft er desværre en sygdom som de fleste har oplevet tæt på, og derfor har vores primære sponsorbudget gået til kampen mod kræften, og særligt til Familier Med Kræftramte Børn.

Derudover støtter vi lokale unge sportsudøvere såsom fodbold- og håndboldklubber, cykelryttere, svømmere og meget mere. Dette gør vi gerne, når vi har mulighed for det. Blandt andet er vi en del af Fremad A’s vennegruppe på deres sponsorliste, og her fortæller Jan Elving om Øens’ baggrund for at tage socialt ansvar.

Vil du kontakte os vedrørende sponsorater, er du velkommen til at sende en forespørgsel på post@oens.dk.

Copyright © 2018 – 2019 Øens Murerfirma A/S · Alle rettigheder forbeholdes.